ID {{ productCode }}
Produkt teď nemáme v nabídce. Porozhlédni se po produktech, které máme skladem.
Objednací číslo: FROY014
Lyofilizace je proces sušení ovoce mrazem někdy označované jako vymrazení nebo sublimační sušení. Následný produkt je téměř identický s původní surovinou. Zachovává si barvu, chuť, aroma, minerály, vitamíny a téměř identickou velikost. Je ideální složkou do müsli, kaší, jogurtů, sorbetů, a smoothies. Dále se konzumuje přímo jako křupavý snack výrazné ovocné chuti. Výborné využití má i pro další kulinářské speciality.
Vše začíná u čerstvého ovoce. K výrobě 1 kg mrazem sušeného ovoce je třeba zpracovat 7-10 kg čerstvého ovoce. To je nakrájeno na požadovaný tvar a je prudce zmraženo na teplotu až - 60 °C. Díky tomu se zachová přirozená struktura. Poté se ovoce umístí do sušárny, ve které je udržován nízký tlak (610 Pa). Voda tak ze zmraženého ovoce sublimuje, tzn. přechází z pevné fáze (ledu) přímo do fáze plynné (vodní páry). Oproti sušení teplem, si mrazem sušené ovoce v maximální míře zachová nejen svou původní texturu a aroma, ale i potřebné vitamíny a minerály. Lyofilizace eliminuje většinu mikrobiálních nečistot a zajišťuje dlouhou trvanlivost produktu (2 roky).
Výrobce: Royal Pharma s.r.o., Hořínecká 1010/6, 182 00 Praha 8
Forma | potravina |
---|---|
Hmotnost | 15 g |