ID {{ productCode }}
Produkt teď nemáme v nabídce. Porozhlédni se po produktech, které máme skladem.
Objednací číslo: 59117
L-arginin na základě odborných studií:
L-ARGININ je důležitá aminokyselina, která se účastní řady fyziologických
pochodů v těle, zahrnujících dělení buněk, hojení ran, odstraňování
amoniaku z krve, imunitní reakce a sekreci důležitých hormonů, zejména
růstového. Hladina růstového hormonu dosahuje maxima v období dospívání a
s rostoucím věkem klesá, což způsobuje přibývání tukové tkáně a ubývání
tkáně svalové a snižování imunity. Jeho vylučování stimuluje L-ARGININ v
každém věku.
Přirozeným zdrojem argininu je drůbeží maso, pšeničný chléb z celozrnné
mouky, ovesná mouka, pražená kukuřice, ořechy, slunečnicová a sezamová
semínka.
Tělo využívá arginin k produkci oxidu dusnatého, který je jednou z
nejvýznamnějších látek dilatujících (rozšiřujících) cévy a zvyšující
průtok krve cévním řečištěm. Tento účinek je rozhodujícím faktorem pro
využití argininu ve sportu i v lékařské praxi. Dilatované cévy umožňují
nejen intenzivnější přísun kyslíku a dalších živin do svalu a jeho
rychlejší růst, ale i rychlejší regeneraci namáhaného svalu zlepšeným
odvodem kyseliny mléčné. Arginin je dnes též využíván pro léčbu
kardiovaskulárních chorob a impotence, vyvolaných sníženým průtokem krve
cévami. Příkladem úspěšné aplikace je snížení incidence bolestí při angíně
pectoris, urychlení léčení popálenin a zvýšení plodnosti u mužů. Sportovci
mohou L-arginin úspěšně používat k podpoře růstu kvalitní svalové hmoty.
100 g | |
---|---|
Energetická hodnota | 1680 kJ / 400 kcal |
Tuky | 0 g |
- z toho Nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0 g |
- z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
L-Arginin | 99 g |
Forma | sypké |
---|---|
Hmotnost | 200 g |