Kakaový prášek je samotnou esencí kakaového bobu, skrývá v sobě všechny zdraví prospěšné látky, aniž by obsahoval vysoké procento tuku, jako čokoláda.
Víte, jak přichází na svět kakao?
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Nepražené boby i produkty i z nich představují výborný prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit zdravý životní styl.
Naše kakaové boby patří k řadě kvalitních ekologických surovin, které jsou 100% přírodní.
Zrod kakaového prášku začíná umletím nepražených kakaových bobů. Poté se ze směsi oddělí tuková složka, kterou známe jako kakaové máslo. Kakaovou hmotu dále sušíme a rozmělníme na jemný prášek.
Proto si kakaový prášek zachovává všechny látky, které příznvě působí na tělo i na duši člověka. A to i přes velmi nízký obsah tuků a téměř nulový obsah cukru.
Kakaový prášek je pokladnicí zdraví i dobré nálady
- Flavonoidy jsou látky s antioxidační aktivitou, tedy chrání tělo před účinky volných radikálů. Mají celou řadu příznivých účinků, například prospívají spolu s vápníkem k harmonické funkci srdce a cév. Jejich obsah výrazně klesá při pražení kakaových bobů. Kromě kakaových bobů je najdeme také v ovoci, zelenině, v čaji nebo v červeném víně.
- Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém účinku na lidský organizmus.
- Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a v menší míře Kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat „přestimulování organizmu“, ani určité „návykovosti“, jako je tomu například u kávy.
- Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů (přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření „pocitů blaha“.
Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré nálady a příjemného stavu bdělosti.
Nejlepší RAW kakao za skvělou cenu
Náš dodavatel produkuje kakao v prémiové kvalitě i chuti. Té nejlepší, jaká je vůbec možná. Je dokonce v souladu s poněkud ošemetným zpřísněním evropských norem na obsah kadmia, které je ovšem přirozenou součástí půdy v krajině, odkud kakao pochází. Hodnoty nově nařízené legislativou jsou pro běžné dodavatele těžko dosažitelné. U nás máte jistotu, že dostáváte to naprosto nejlepší, nejčistší a nejlahodnější kakao v BIO a RAW kvalitě.
Výhody pro vaše zdraví
- nabitý vitamíny, minerály a Antioxidanty
- 100% přírodní produkt v raw kvalitě
- bez cukru bílého ani přírodního
- s nižším obsahem tuků než čokoláda nebo běžné kakao
- bez aromat a konzervantů
Použití
- lahodný kakaový nápoj připravníme smícháním s rostlinným „mlékem“, například z kešu ořechů
- můžeš jej také dle chuti dosladit přírodním sladidlem s nízkým glykemickým indexem
- přimíchej jej do neochuceného proteinu a připrav si tak vždy jedinečné smoothie dle tvé nálady
- nebo si připrav dezert dle své nálady - obal v něm sladké RAW kuličky, přimíchej do polevy na dort nebo vymysli svou orignální kombinaci chutí
- ideální pro výrobu domácí čokolády a dalších dobrot - inspiraci najdete v sekci Recepty
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1562 kJ / 373 kcal |
Tuky |
17,3 g |
- z toho nasycené |
9,3 g |
Sacharidy |
15,1 g |
- z toho cukry |
0,7 g |
Vláknina |
31 g |
Bílkoviny |
25,7 g |
Sůl** |
0 g |
** pouze ve formě přirozeně se vykytujícího sodíku
Složení
- 100% kakaový prášek bio, může obsahovat stopy sezamu a ořechů.
Informace
- Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5 let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin, hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu).
- Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k migrénám nebo dně.
- Skladujte na chladném, temném a suchém místě.