V doplňcích stravy je vitamín D3 běžně používán pro jeho významné role v
těle. Je důležité dodržovat doporučené dávkování, protože předávkování
vitamínem D může vést k různým nežádoucím účinkům. Nejdůležitějším přírodním
zdrojem vitamínu D3 je sluneční záření, kdy ultravioletové B (UVB) paprsky
přeměňují 7-dehydrocholesterol v kůži na vitamin D3. Vitamin D3 je také
obsažen v potravinách, především v mastných rybách jako jsou losos, sardinky
a makrela, ve vejci, ve výrobcích z játer, a v menším množství je přidáván
do některých obohacených potravin jako jsou mléčné výrobky a cereálie.
Vitamin D3 je často používán jako doplněk stravy, zvláště v oblastech s
omezeným slunečním světlem, v podzimních a zimních měsících nebo u lidí,
kteří tráví většinu času uvnitř.
Schválená zdravotní tvrzení
Vitamín D je potřebný pro normální růst a vývoj kostí u dětí, přispívá
k normální funkci imunitního systému u dětí. Vitamin D pomáhá snižovat
riziko pádu, které jasně souvisí s nestabilním držením těla a svalovou
ochablostí. Pád je rizikovým faktorem zlomenin kostí u mužů a žen ve věku 60
let a starších. Priaznivého účinku vitaminu D je dosaženo na základě denního
příjmu 20 μg ze všech zdrojů. Vápník a vitamín D pomáhají snižovat pokles
kostního minerálu u žen po menopauze. Nízká hustota kostního minerálu je
rizikovým faktorem při osteoporotických zlomeninách kostí. Toto tvrzení je
určeno specificky pro ženy ve věku 50 let a starší a priaznivý účinek se
dosáhne při denním příjmu nejméně 1 200 mg vápníku a 20 μg vitaminu D ze
všech zdrojů.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili
certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality
potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a
produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje
zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou
kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE),
francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s
výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?
vysoké kvalitě použitých surovin
vysokém standardu skladování surovin
maximální kvalitě celého procesu výroby
celosvětově zvyšuje důvěryhodnost produktů a značek
Doporučené dávkování
Užijte 1 kapsli denně. Nepřekračujte doporučené dávkování.
Aktivní látky
1 kapsle
RHP*
Vitamín D3
100 µg (4000 UI)
2000 %
*RHP - referenční hodnota příjmu.
Složení
Rýžová mouka, rostlinná kapsle z hypromelózy, vitamín D3
(cholekalciferol), protispékavé látky – stearát hořečnatý, oxid křemičitý.
Upozornění
Doplněk stravy s vitamínem D. Výrobek není určen jako náhrada pestré
stravy. Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým
slunečním zářením. Nevhodné pro děti do 15 let. U dětí starších 15 let,
kojících a těhotných žen je vhodná konzultace s lékařem. Ukládejte mimo
dosah dětí. Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo
skladováním. Minimální trvanlivost a šarže uvedena na obalu.