Mladý ječmen, tato zelená potravina je bohatá na různé vitamíny,
minerální látky, antioxidanty a další bioaktivní látky. Mladý ječmen v
doplňcích stravy nabízí synergický účinek díky unikátním nutričním profilům
každé ze svých složek. Mladý ječmen je mladá rostlina ječmene setého, kterou
používaly již naše prababičky. Z rostliny je sklizen jen zelený výhonek.
Taková rostlina ječmene setého totiž obsahuje nejvyšší množství biologicky
aktivních látek. Ječmen obsahuje chlorofyl, železo, kyselina listovou a
vitamín C. Mladý ječmen obsahuje 4x více vápníku, než je v mléce, 22x více
železa než ve špenátu. Obsahuje také esenciální aminokyseliny, více než 12
minerálních látek a 13 různých vitamínů (včetně vitamínu K). Právě zásluhou
tohoto složení se mladý ječmen v posledních letech stal velmi vyhledávaným u
spotřebitelů orientovaných na aktivní životní styl.
GreenFood Nutrition Mladý ječmen neobsahuje lepek. Surovina v našem produktu
pochází z Německa.
Spirulina je mikroskopická sladkovodní sinice, která přirozeně obsahuje
větší množství důležitých živin a fytonutrientů. Kromě toho, živiny
poskytnuté Spirulinou, jsou lépe tělem vstřebávány. Obsahuje totiž
mimo jiné vitamíny B1, B2, B3, B6, B9, vitamin C, vitamin D, vitamin A a
vitamin E, karoteny a vysoký obsah chlorofylu. Chlorofyl je rozpustný v
tucích a dává rostlinám jejich typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl
mimo jiné důležitý a bohatý zdroj hořčíku. Příjem spiruliny je pro vegany
velmi vhodný, protože jde také o bohatý zdroj železa. Denní dávku jsme
stanovili nižší, s ohledem na to, aby nedošlo k předávkování např. železem.
Proto je možné naši Spirulinu užívat i v dlouhodoběji. Naše Spirulina
pochází z kvalitního zdroje, neobsahuje (ověřeno laboratorním testem) těžké
kovy, ani mikrocystiny (jedovaté látky produkované sinicemi), které mohou
mít ničivý dopad na játra, ledviny i mozek. Sdělení francouzského ANSES v
roce 2017 vyjádřilo znepokojení nad tím, že doplňky stravy se spirulinou
mohou být kontaminovány mikrocystiny. Světová zdravotnická organizace
mikrocystiny zařadila na seznam potencionálně karcinogenních látek.
Chlorella, tato zelená potravina je bohatá na různé vitamíny, minerální
látky, antioxidanty a další bioaktivní látky. Chlorella v doplňcích stravy
nabízí synergický účinek díky unikátním nutričním profilům každé ze svých
složek. Chlorella je mikroskopická jednobuněčná řasa, která se vyskytuje ve
shlucích nebo jednotlivě ve slané i sladké vodě. Je to typická zelená
potravina, která pochází z Asie, kde je velmi ceněná pro vysoký obsah
bílkovin a celé řady dalších živin. Chlorella je jeden z nejkomplexnějších
potravinových zdrojů na světě. Přirozeně obsahuje velký rozsah nutrientů a
fytonutrientů (aminokyselin, chlorofylu, beta-karotenu, draslíku, fosforu,
biotinu, hořčíku, vitamínu B) a má největší obsah chlorofylu ze všech
rostlin na Zemi. Chlorofyl je rozpustný v tucích a dává rostlinám jejich
typickou barvu. V naší potravě je chlorofyl důležitý a bohatý zdroj hořčíku,
jehož funkce zahrnují stovky enzymatických pochodů v těle. Její příjem je
pro vegany zásadní, protože se jde o bohatý zdroj železa.
Methionin a cystein vyrobené fermentací z kukuřice představují moderní,
ekologicky šetrnou metodu výroby těchto důležitých aminokyselin. Díky vysoké
čistotě a kvalitě jsou ideální volbou pro ty, kteří hledají kvalitní doplňky
stravy. Methionin a cystein jsou esenciální aminokyseliny, které hrají
klíčovou roli v mnoha biologických procesech v těle. Obě tyto aminokyseliny
obsahují síru, což je činí důležitými pro syntézu proteinů a dalších
biologicky aktivních molekul.
Methionin patří do skupiny základních aminokyselin, které tvoří bílkoviny.
Methionin si lidský organismus nedokáže sám vytvořit a musí jej přijímat z
potravy. V potravinách jej nalezneme v sýru ricotta, hovězím mase, tofu či v
tuňákovi. Methionin je podstatnou součástí keratinu, základního stavebního
kamene vlasů a nehtů. Methionin také zasahuje do biosyntézy bílkovin,
cysteinu, kreatinu a karnitinu. Methionin je skutečně ideálním pomocníkem
pro přenos a výchozí látkou pro jiné aminokyseliny.
Cystein se řadí mezi neesenciální aminokyseliny, což znamená, že lidské tělo
si je může vytvořit a tím i částečně nahradit jiné zdroje. Tato
aminokyselina vzniká v játrech, kde je podpořena vitamínem B6 nebo látkami
obsahujícími síru. Cystein spolutvoří i jiné, pro lidský organismus
prospěšné látky. Jednou z nich je například Glutathion, který je považován
za jeden z nejsilnějších antioxidantů v našem těle. Cystein najdeme v mnoha
potravinách obsahující bílkoviny, dále pak ve vaječných žloutcích, cibuli,
česneku, v obilovinách, červené paprice nebo brokolici.
Reishi a ling zhi jsou dva různé názvy pro stejný houbový druh. Zatímco
"Reishi" je japonské označení, "ling zhi" je používané v čínském jazyce.
Reishi se používá v Číně i Japonsku již po dlouhá tisíciletí. Reishi
(Ganoderma lucidum) je dřevokazná houba, rostoucí na odumřelých stromech
nebo pařezech. V tradiční Číně je Reishi byla považována za tak vzácnou, že
byla určena pouze pro císařskou rodinu. Reishi obsahuje široké spektrum
bioaktivních látek. Mezi ně patří esenciální aminokyseliny, vitamíny skupiny
B, minerální látky jako selen a železo, germánium, polysacharidy, triterpeny
a další.
Když se u doplňku stravy se Reishi uvádí, že obsahuje 30 % polysacharidů,
znamená to, že téměř třetina obsahu extraktu z hub Reishi je tvořena
polysacharidy. Polysacharidy jsou dlouhé řetězce sacharidových molekul,
které mají různé biologické vlastnosti. Standardizace extraktu zajišťuje, že
obsahuje přesně 30 % polysacharidů, což přináší konzistentní kvalitu
produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a
kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah polysacharidů odpovídá deklarované
hodnotě.
Shiitake, známý také jako houževnatec jedlý (Lentinula Edodes), je druh
houby pocházející z Japonska. V této oblasti je po tisíce let velmi
oblíbená. Existují záznamy o Shiitake sahající až do doby před 2000 lety. V
Japonsku je shiitake často nazýván "elixírem života" kvůli svému obsahu
polysacharidové vlákniny, přírodnímu zdroji β-glukanů (lentinany),
eritadeninu a dále obsahu vitamínů B2, B6 a D, provitamínu D2, mědi, selenu,
kyseliny pantothenové, zinku a manganu.
Když se u doplňku stravy se Shiitake uvádí, že obsahuje 30 % polysacharidů,
znamená to, že témeř třetina obsahu extraktu z hub Shiitake je tvořena
polysacharidy. Polysacharidy jsou dlouhé řetězce sacharidových molekul,
které mají různé biologické vlastnosti. Standardizace extraktu zajišťuje, že
obsahuje přesně 30% polysacharidů, což přináší konzistentní kvalitu
produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými testy a
kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah polysacharidů odpovídá deklarované
hodnotě.
Acerola (Malpighia emarginata) je tropický keř nebo malý strom původem z
Karibiku, Střední a Jižní Ameriky. Plody aceroly, často nazývané také jako
barbadoská třešeň nebo západoindická třešeň, jsou malé, červené bobule.
Acerola je jedním z nejbohatších přírodních zdrojů vitamínu C. Obsah
vitamínu C v plodech aceroly je mnohem vyšší než v pomerančích a dalších
citrusových plodech. Kromě vitamínu C obsahují plody aceroly i další
bioaktivní sloučeniny, jako jsou karotenoidy, antokyany a flavonoidy, které
mohou synergicky podporovat účinky vitamínu C. Vitamín C z přirozených
zdrojů, jako je acerola, je často lépe vstřebatelný v těle než syntetické
formy vitamínu C.
Standardizovaný extrakt z aceroly znamená, že extrakt byl upraven a
testován, aby obsahoval specifické množství účinné látky, v tomto případě 25
% vitamínu C. Standardizace zajišťuje, že každý dávka extraktu poskytuje
konzistentní množství vitamínu C.
Vitamin C je ve vodě rozpustný vitamín, který je nezbytný pro různé tělesné
funkce. Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému
během intenzivního fyzického výkonu a po něm. Podporuje normální tvorbu
kolagenu pro správnou funkci krevních cév, kostí, chrupavek, zubů, dásní a
kůže. Přispívá k vyrovnanému energetickému metabolismu, k normální činnosti
nervové soustavy, psychické činnosti ak ochraně buněk před oxidativním
stresem. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání.
Rutin patří mezi bioflavonoidní glykosidy. Nachází se v různých rostlinách,
nejčastěji ve vysokých koncentracích v pupenech a květech jerlínu japonského
(Sophora japonica). Rutin je známý pro své biologické vlastnosti.
Bioflavonoidy jsou látky, které některému ovoci a zelenině dodávají chuť a
barvu. Najdeme jej v jablečné slupce, pohance, routě vonné, citrusových
plodech a černém čaji.
Hlavním zdrojem rutinu jsou pupeny Sophora Japonica. Rutin je extrahován a
koncentrován, aby dosáhl požadované čistoty 95 %. Pupeny jerlínu japonského
jsou sklizeny a následně sušeny, aby se zachovala jejich bioaktivní složky.
Sušené pupeny jsou zpracovány extrakcí pomocí rozpouštědel, aby se získal
rutin. Získaný extrakt je dále čištěn a koncentrován, aby obsahoval 95 %
rutinu. Pokud se u doplňku stravy uvádí, že obsahuje extrakt rutin s
koncentrací 95%, vypovídá to o vysoké čistotě a standardizaci. Standardizace
extraktu zajišťuje, že obsahuje přesně 95 % rutinu, což přináší konzistentní
kvalitu produktu. Standardizace rovněž znamená, že produkt prochází přísnými
testy a kontrolami, aby bylo zajištěno, že obsah odpovídá deklarované
hodnotě.
Bisglycinát zinečnatý je chelátová forma minerální látky zinku, kde je zinek
vázán na dvě molekuly aminokyseliny glycinu. Tato forma chelátu je navržena
tak, aby zlepšila absorpci a biologickou dostupnost zinku v těle.
Chelátování je proces, při kterém je minerální látka vázána na organickou
molekulu, což umožňuje lepší transport a využití tohoto minerálu v těle.
Tím, že je zinek je vázán na dvě molekuly glycinu vytváří stabilní chelátový
komplex. Tato struktura chrání zinek před interakcemi s jinými látkami v
trávicím traktu, které by mohly snížit jeho absorpci. Je populární volbou
pro doplnění zinku právě kvůli své vysoké absorpci a šetrnosti k žaludku.
Bisglycinát zinečnatý je nejčastěji dostupný v doplňcích stravy ve formě
kapslí, které zajišťují jeho přesné dávkování. Bisglycinát zinečnatý je
vysoce vstřebatelný. Tato forma zinku je šetrná k žaludku a způsobuje méně
vedlejších účinků ve srovnání s anorganickými formami zinku. Bisglycinát
zinečnatý poskytuje vyšší biologickou dostupnost, což znamená, že tělo může
efektivněji využít tuto minerální látku.
Selen Lalmin® je speciálně vyvinutý doplněk stravy, který obsahuje selen
obohacený v kvasnicích. Lalmin® je ochranná značka společnosti Lallemand,
která se specializuje na biotechnologii a výrobu kvasnic. Tento produkt je
navržen tak, aby poskytoval dostupný zdroj selenu, který je nezbytný pro
různé tělesné funkce. Pro výrobu Selen Lalmin® se používají kvasnice
Saccharomyces cerevisiae, které jsou známé svými výživovými vlastnostmi.
Kvasnice se pěstují v kontrolovaných podmínkách na živném médiu bohatém na
cukry, minerální látky a další živiny. Během kultivace se k živnému médiu
přidává selen ve formě seleničitanu sodného. Kvasnice tento selen absorbují
a začleňují ho do své buněčné struktury. Tento proces se nazývá
"biofortifikace". Kvasnice pokračují v růstu a fermentaci, během které se
dále obohacují o selen. Fermentace probíhá za kontrolovaných teplot a
dalších podmínek, které podporují optimální růst a obohacení. Po dokončení
fermentačního procesu se kvasnice sklízejí, což zahrnuje separaci kvasnic z
kultivačního média. Sklizené kvasnice se suší, aby se získal stabilní
produkt s dlouhou trvanlivostí. Sušené kvasnice obohacené selenem se dále
zpracovávají do požadované formy, například prášku, který je určen pro
doplňky stavy. Selen obsažený v Lalmin® je biologicky dostupný, což může být
výhodné pro ty, kteří preferují tento zdroj selenu. Selen Lalmin® je vhodný
i pro vegany.
Glycin je aminokyselina a tedy součást proteinů a i přesto má sladkou chuť.
Právě proto jej přidáváme do našich výrobků, abychom spolu se
steviol-glycosidy dosáhli ideální sladkosti našich produktů bez použití
cukru. Glycin je jednou z 20 aminokyselin, které tělo využívá k tvorbě
tělesných bílkovin, jež následně tvoří naše orgány, klouby a svaly. Jedná se
o druhou nejrozšířenější aminokyselinu v lidských enzymech a proteinech, a
proto hraje klíčovou roli ve všech orgánových systémech těla. Glycin tvoří
přibližně 35 % aminokyselin, které obsahuje kolagen. Kolagen je jednou z
nejdůležitějších bílkovin v lidském těle, je základním stavebním kamenem
mnoha částí těla a hraje zásadní roli v poskytování struktury a pevnosti
různým tkáním. Tato klíčová bílkovina je tvořena řetězci aminokyselin, mezi
nimiž má glycin zvláštní význam. Glycin je nejmenší a nejjednodušší
aminokyselina, což mu umožňuje se snadno vázat a vytvářet pevné, stabilní
struktury kolagenu. Díky své jednoduchosti a flexibilitě glycin pomáhá
kolagenu udržovat jeho pevnost a pružnost, což podtrhuje význam glycinu v
biologických procesech. Glycin je neesenciální aminokyselina, kterou si tělo
dokáže vytvořit samo, avšak pouze v omezeném množství.
Steviol-glykosidy jsou získávány z listů rostliny Stévie sladké (Stevia
rebaudiana), která je ceněna pro svoji vysokou sladivost. Steviol-glykosidy
jako sladidlo jsou na rozdíl od cukru téměř bez kalorií, mají nízký
glykemický index a nepřispívají k tvorbě zubního kazu. Potraviny s nižší
hodnotou glykemického indexu zvyšují hladinu krevního cukru pozvolněji, což
je výhodné především pro diabetiky, při nadváze a redukčních dietách, ale i
pro normální kondici.
Celý výrobní proces je certifikován podle IFS Food. Proč jsme nahradili
certifikaci ISO 22000:2018 za IFS Food?
IFS Food je celosvětově uznávaná certifikace bezpečnosti a kvality
potravinových produktů určená pro audity kvality výrobních procesů a
produktů. Jednotný mezinárodně uznávaný potravinový standard umožňuje
zajistit celosvětově uznávanou konzistentní bezpečnost a nejvyšší možnou
kvalitu potravin. Na tvorbě standardů IFS se podílely německé (HDE),
francouzské (FCD) a italské (ANCC, ANCD) maloobchodní svazy ve spolupráci s
výrobci.
O čem vypovídá IFS certifikace?
o vysoké kvalitě použitých surovin
o vysokém standardu skladování surovin
o maximální kvalitě celého procesu výroby
celosvětově zvyšuje důvěryhodnost produktů a značek
Doporučené dávkování
1x denně 1 dávku (1 odměrku 8 g) rozmíchejte v 300 ml vody a vypijte.
Nepřekračujte doporučené dávkování.
Aktivní látky
Jablko
Malina
Citrón
Složení v denní dávce
8 g
RHP*
8 g
RHP*
8 g
RHP*
Chlorella
1500 mg
**
1500 mg
**
1500 mg
**
Spirulina
1500 mg
**
1500 mg
**
1500 mg
**
Mladý ječmen
1500 mg
**
1500 mg
**
1500 mg
**
L-Glycin
559 mg
**
559 mg
**
559 mg
**
Reishi
500 mg
**
500 mg
**
500 mg
**
Shiitake
500 mg
**
500 mg
**
500 mg
**
Acerola
400 mg
**
400 mg
**
400 mg
**
- z toho Vitamín C
100 mg
125 %
100 mg
125 %
100 mg
125 %
L-Cystein HCL
250 mg
**
250 mg
**
250 mg
**
L-Methionin
250 mg
**
250 mg
**
250 mg
**
Japonský jerlín
80 mg
**
80 mg
**
80 mg
**
- z toho Rutin
76 mg
**
76 mg
**
76 mg
**
Vitamín E
12 mg
100 %
12 mg
100 %
12 mg
100 %
Zinek
10 mg
100 %
10 mg
100 %
10 mg
100 %
Citrusové bioflavonoidy
10 mg
**
10 mg
**
10 mg
**
Lalmin® Selen
50 µg
90 %
50 µg
90 %
50 µg
90 %
*RHP referenční hodnota příjmu, **RHP není stanovena
Složení
Jablko: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa -
celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná
složka sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka -
tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma
lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 %
polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice),
aroma jablko, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C (Malpighia
glabra L., rostlinná složka - plod) , regulátor kyselosti - kyselina
citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s obsahem 95 %
rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen), sladidlo -
steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma, vitamín E
(DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s obsahem
selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 % bioflavonoidů
(Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný prášek z jablka.
Malina: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa -
celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná
složka - sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka
- tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma
lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 %
polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice),
aroma malina, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C (Malpighia
glabra L., rostlinná složka - plod), regulátor kyselosti - kyselina
citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s obsahem 95 %
rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen), sladidlo -
steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma, vitamín E
(DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s obsahem
selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 % bioflavonoidů
(Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný prášek z maliny.
Citrón: chlorella prášek (Chlorella vulgaris, rostlinná složka řasa -
celá rostlina), spirulina prášek (Arthrospira platensis, rostlinná
složka - sinice), mladý ječmen prášek (Hordeum vulgare, rostlinná složka
- tráva), L-glycin, extrakt z reishi 30 % polysacharidů (Ganoderma
lucidum, rostlinná složka houba - plodnice), extrakt z shiitake 30 %
polysacharidů (Lentinula edodes, rostlinná složka houba - plodnice),
aroma lemon juice, extrakt z aceroly s obsahem 25 % vitamínu C
(Malpighia glabra L., rostlinná složka - plod), regulátor kyselosti -
kyselina citrónová, L-cystein HCL, L-methionin, jerlín japonský s
obsahem 95 % rutinu (Sophora Japonica L., rostlinná složka - pupen),
sladidlo - steviol-glykosidy, bisglycinát zinečnatý, maskovací aroma,
vitamín E (DL-alfa-tokoferol), selen Lalmin® (inaktivní kvasnice s
obsahem selenu), extrakt z citrusových plodů s obsahem 60 %
bioflavonoidů (Citrus aurantium L., rostlinná složka - plod), ovocný
prášek z citrónu.
Upozornění
Doplněk stravy se sladidlem, rostlinnými extrakty, aminokyselinami, vitamíny
a minerálními látky. Výrobek není určen jako náhrada pestré stravy.
Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním
zářením. Nevhodné pro děti do 15 let. U starších 15 let, kojících a
těhotných žen je vhodná konzultace s lékařem. Ukládejte mimo dosah dětí.
Výrobce neručí za škody vzniklé nevhodným použitím nebo skladováním.
Minimální trvanlivost a šarže uvedena na obalu.