Kakaový prášek, který tvoří základ čokoládového nápoje, je samotnou
esencí kakaového bobu, skrývá v sobě celou řadu minerálů a dalších
prospěšných látek, aniž by obsahoval vysoké procento tuku. Chuť nápoje
dotváří přírodní kokosový cukr s nízkým glykemickým indexem a špetka čisté
mořské soli.
Lahodná chuť díky spojení surovin v BIO kvalitě
Kakaové boby jsou plody kakaovníku (Theobroma cacao), který se botanicky
řadí k ořechům, a chutnají jako nesladká hořká čokoláda. Představují výborný
prostředek, jak dodat tělu energii, dobrou náladu, jasnou mysl a podpořit
zdravý životní styl.
Kokosový palmový cukr je přírodní cukr získávaný z nektaru tropických
kokosových palmových květů v Indonésii. Po sesbírání se uvaří, tím se
vytvoří karamel, který se poté rozdrtí na jemný krystal. Je přírodním
sladidlem, které si díky šetrnému zpracování zachovává obsah minerálních
látek, a vyznačuje se nízkým glykemickým indexem.
Čokoládový nápoj je balzám pro tělo, duši i chuťové buňky
- Antokyany jsou přirozená barviva fialové barvy. Jsou obsaženy
například i v borůvce nebo acai, kde se významně podílejí na příznivém
účinku na lidský organizmus.
- Specifickými látkami jsou purinové sloučeniny, především theobromin a
v menší míře Kofein. Obě látky mají díky své příbuznosti dosti podobné
účinky, účinek theobrominu je ale asi desetkrát slabší než účinek
kofeinu. Proto se u čokolády ani u kakaa nemusíme obávat “přestimulování
organizmu”, ani určité “návykovosti”, jako je tomu například u kávy.
- Bioaktivní aminy prospívají harmonické funkci neurotransmiterů
(přenašečů nervových vzruchů v mozku), podílejí se na vytváření “pocitů
blaha”.
- Kokosový cukr má oproti běžnému cukru nízký glykemický index, proto v
organizmu nezvedá po konzumaci prudce hladinu cukru v krvi, ale uvolňuje
do těla energii pomalu. Je tak vhodný i pro všechny, kdo si množství
jednoduchých cukrů ve stravě musí hlídat.
Kakaový prášek je právem známý jako mocný pomocník pro navození dobré
nálady a příjemného stavu bdělosti. Kombinací s přírodním kokosovým cukrem
vzniká jedinečná pochoutka, která mnohým připomíná dny dětství, kdy jsme
si vychutnávali hrneček teplého kakaa s pocitem, že na světě je krásně.
Výhody pro vaše zdraví
- nabitý minerály
- 100% přírodní produkt
- s přírodním kokosovým cukrem s nízkým glykemickým indexem
- s nižším obsahem tuků než čokoláda nebo běžné kakao
- bez aromat a bez konzervantů
Použití
- lahodný kakaový nápoj se připravuje smícháním s rostlinným "mlékem",
například z kešu ořechů
- přidejte ho k přírodnímu proteinu a můžete si libovolně namíchat nápoj
podle své nálady
- nebo si připravte dezert podle vaší nálady - zabalte do něj sladké
kuličky, přidejte do dortu nebo si vytvořte libovolný dezert
Nutriční informace
|
100 g |
Energetická hodnota |
1342 kJ/ 334 kcal |
Tuky |
8 g |
- z toho nasycené |
4 g |
Sacharidy |
52 g |
- z toho cukry |
42 g |
Vláknina |
18 g |
Bílkoviny |
16 g |
Sůl |
0,52 g |
Draslík |
928 mg (46 %)* |
Fosfor |
437 mg (62 %)* |
Hořčík |
300 mg (80 %)* |
Mangan |
2 mg (100 %)* |
Měď |
2 mg (200 %)* |
Selen |
9 mcg (16 %)* |
Zinek |
4 mg (40 %)* |
Železo |
8 mg (57 %)* |
* Referenční hodnota příjmu
Složení
- Kakaový prášek bio, kokosový cukr bio, mořská sůl.
Informace
- Skladujte na chladném, temném a suchém místě.
- Je vhodné zvýšené opatrnosti v těhotenství, při kojení, u dětí do 5
let a také je vhodná obezřetnost při kombinacích s některými léky a
dalšími látkami (hlavně některá antidiabetika, lithium, theofylin,
hormonální přípravky, čaj a káva s obsahem kofeinu).
- Opatrně by s kakaovým práškem měli zacházet všichni s náchylností k
migrénám nebo dně.