FCEN024

Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml

ID {{ productCode }}

Extra panenský BIO olivový olej, lisovaný za studena. Jedlý olej rostlinný jednodruhový. Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy  Více info   Více info 
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
{{ a.stockStatusText }} ({{ a.stockLimit }})

Produkt je dočasně vyprodán

Produkt teď nemáme v nabídce. Porozhlédni se po produktech, které máme skladem.

Objednací číslo: FCEN024

Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}
Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml
Centonze BIO Extra Virgin Olive Oil Sabina sklo 500 ml
390
Cena za {{ product.pricePerUnit.base }} {{ product.pricePerUnit.measure }}: {{ product.pricePerUnit.price }} {{ product.pricePerUnit.currency }}

Popis

  • Panenský olivový olej v BIO kvalitě
  • Dárkové balení - skleněná lahev typu Sabina o kapacitě 0,5l

EXTRA VIRGIN OLIVE OIL ORGANIC

Extra panenský olivový olej v certifikované kvalitě BIO, kategorie superior, lisovaný šetrným procesem "za studena" při teplotách do 27 stupňů Celsia, a to do 8 hodin od ukončení ruční sklizně. Základ oleje tvoří výhradně špičkový monokultivar Nocellara del Belice. Pro olej je charakteristická intenzivní zelená barva se zlatými odlesky, bohatá aromatická kompozice, středně intenzivní ovocná, plně zakulacená chuť, lehce kořeněná, s příjemným "koncem", nádechem po rajčatech a bylinkách. Díky skutečně nízkým teplotám zpracování, obsahuje olej Centonze vysoké množství bioaktivních složek a Enzymů. Olej je vhodný při přípravě ryb, mořských plodů, zeleninových polévek a červeného masa.

Case di Latomie - místo, "kde se rodí" Nocellara del Belice

Olivové háje se táhnou podél kopců západního pobřeží Sicílie, které se mírně svažují směrem ke křišťálově čistému moři a starověké řecké kolonii Selinunte, kde se po staletí olivovníky pěstují. Zde se nachází ekologická farma "Case di Latomie ". Majitelem panství je rodina Centonze. Statek je zasazen do místa prosyceného historií "na každém kroku" a pokrývá plně oplocenou plochu téměř 35 akrů. Okouzlující scenérie staletých olivových a citrusových hájů se nachází mezi antickými lomy " Latomie " a starobylými zdmi kamenného oplocení "Conigliere" v krajině typické pro dlouhé relaxační procházky. Pěstují se zde jen citrusové a olivové stromy,
jejichž předností je šetrný a ohleduplný způsob pěstování a zpracování. Pěstování oliv doprovází dějiny lidu z Belice. První osídlení v této oblasti jsou v souvislosti se vznikem Selinunte, starověké kolonie Magna Grecia, která byla založena v sedmém století před naším letopočtem. Pěstování oleje se datuje do 5.století před naším letopočtem, kdy "Selinuntuni" pěstovali olivovníky a kolonizovali Valle del Belice.

Záležitost, která by měla být samozřejmostí - ruční prořezávání a ruční sběr.

Prořezávání se provádí ručně tradičním způsobem, který se dědí z generace na generaci. To nám umožňuje získat velké dužnaté olivy, které poskytují vysoce kvalitní olej. Nejlepší olivy se sklízejí ručně v měsících říjnu a listopadu, za studenta se lisují během 8 hodin na olej. Zvláštní povaha terénu a klimatu, staleté stromy, naše vášeň a láska k jejich růstu jsou důvody, proč jsou Centonze olivové oleje skutečným pokladem. Ihned po ruční sklizni jsou olivy transportovány na zpracování v perforovaných boxech pro zajištění maximální kvality. Nejdříve jsou očištěny od prachu, větviček a listí, následně jsou šetrně opláchnuty studenou vodou a přeneseny na vibrační mřížky pro odstranění zbývajících nečistot.

Šetrné lisování "za studena" s maximální teplotou do 27 °C

Celý proces probíhá ve třech fázích: 1. Drcení, 2. Sekání, 3. Extrakce. Každá z těchto operací musí být prováděna velmi šetrně za nejlepších možných podmínek, s cílem podpořit maximální kvalitu oleje. V systému kontinuálního cyklu se drcení provádí tak, že se olivy přitisknou na perforované válce, následně se olivy rovnoměrně nakrájí, přičemž se dbá, aby teplota nikdy nepřekročila 27 °C. Pro lisování je využíván tzv. studený press systém, který umožňuje jemný stisk, takže opět nedochází k významnému nárůstu teplot.. Cílem je vyrobit olej s velmi vysokou hustotou, jasně zelenou barvou, s bylinným a kořeněným aroma a ovocnou chutí. Při získávání oleje nepoužíváme filtrování, při kterém je kvalita oleje výrazně ohrožena.

Olivové oleje Centonze patří k absolutní špičce v celosvětovém měřítku a každoročně se umisťují na nejpřednějších pozicích v rámci nejnáročnějších hodnocení. Výčet úspěchů je doslova nekonečný, proto uvádíme jen pro příklad umístění za rok 2014: Top Ten - "BIOFACH" (Nuremberg 14-02-2014) / Gourmet d'Argeant - "AVPA" (Paris 10-04-2014) / Gold Medal - "LA EVOO COMPETITION" (Los Angeles 14-04-2014) / Grande Olio - "SLOW FOOD" (Rome 04-05-2014).......

Nutriční informace

Počet porcí v balení: 33×15 ml 100 ml 1 porce 15 ml
Energetická hodnota 3460 kJ/840 kcal 519 kJ/126 kcal
Tuky 93,33 g 14 g
- z toho Nasycené mastné kyseliny 14,7 g 2,2 g
Sacharidy 0 g 0 g
Bílkoviny 0 g 0 g
Sůl 0 g 0 g
Balení obsahuje 33 porcí.

Složení

  • 100% olivový olej.

Informace

  • Extra panenský olivový olej.
  • Jedlý olej rostlinný jednodruhový, lisovaný za studena.
  • Skladujte na tmavém, chladném a suchém místě.
  • Výběrová jakost olivového oleje získaného přímo z oliv a pouze mechanickými postupy.

Výrobce: Antonio Andrea Centonze, S.S. 115 dir. Selinunte n.103, 91022 Castelvetrano TP

Články z poradny

Připravili jsme pro tebe články, které ti pomohou s výběrem

Parametry

Forma tekuté
Objem 500 ml
Speciální požadavky BIO / Organic

Objevuje se v kategoriích

Hodnocení (0)

Produkt zatím nikdo neohodnotil. Buď první!

Přidat hodnocení

Dotazy (0)

Co tě zajímá o tomto produktu?

Zeptej se a my ti do 24 hodin odpovíme

Položit dotaz