ID {{ productCode }}
Produkt teď nemáme v nabídce. Porozhlédni se po produktech, které máme skladem.
Objednací číslo: 1466348
Čistý rybí olej Arctic MSC je také pravidelně testován na 0,5 ppt bez zjištěných dioxinů nebo furanů. Norský lékařský standard a limity Evropského lékopisu jsou zde 2 ppt (miliardtina celku). Tyto nezávislé analýzy se realizují v renomovaných mezinárodních laboratořích za použití testovací metodologie kterou stanovila Světová zdravotnická organizace (WHO). Pure Arctic MSC Fish Oil nevykazuje žádné detekovatelné PCB (Polychlorované bifenyly) během testů do 0,5 ppt. Norský standardní lékařský limit pro PCB je 3 ppt.
Čerstvost je spolu s čistotou pro olej stejně důležitá. Odráží totiž stav delikátních omega-3 mastných kyselin. Čerstvost lze samozřejmě změřit přivoněním nebo ochutnáním. Čerstvý olej nikdy nebude zavánět rybím odérem. Čerstvost lze také změřit velmi precizně v laboratoři a pak ji vyjádřit číslem. To se nazývá tzv. Totox hodnota (Total Oxidation Value). Hodnota Totox je u olejů Arctic Blue měřena pravidelně. V mnoha analýzách se stupeň oxidace měří pouze hodnotou peroxidu. To je nedostatečné, protože peroxidy jsou ještě dále konvertovány. Měříme proto i druhý ukazatel, hodnotu anisidinu. Jen s oběma těmito hodnotami pak může být určena správná celková oxidace a čerstvost.
Jde o mezinárodně rozeznávanou hodnotu pro rozeznávání oxidace u oleje. Čím nižší je číslo, tím je olej čerstvější. Evropský standard pro Totox hodnotu je 26. Podle nás jde o nesmyslně vysoké číslo a jsme rádi, že se nacházíme pod 1/3 této hodnoty a můžeme tak garantovat výjimečně bezpečný a kvalitní produkt. Peroxidová hodnota rybího oleje Pure Arctic MSC pro kapsle je vždy mezi 0 a 0,5 a hodnota anisidinu < 1 nebo < 2, takže hodnota Totox je < 2 nebo < 3. Naplnění láhve nebo výroba kapsle hodnotu Totox mírně zvyšuje, čímž se pro kapsli s rybím olejem Arctic Blue MSC a Algae olej zvyšuje na obvyklou hodnotu 5 s maximální odchylkou 5-10.
Některé značky s nabídkou omega-3 tuků velmi často a záměrně uvádí Totox hodnotu původní suroviny, tedy rybího oleje před nalahvováním / nakapslováním do finálního produktu. Férový výrobce vždy uvede skutečnou Totox hodnotu, tedy hodnotu která odpovídá stavu až po nalahvování oleje. Společnost Artic Blue si samozřejmě zakládá na poctivém a seriózním přístupu k zákazníkovi.
Kvůli zamezení poškození citlivých omega-3 mastných kyselin po produkci je používána sofistikovaná kombinace antioxidantů. Jde o extrakty bohaté na tokoferoly (různé typy vitamínu E), extrakt z rozmarýnu a askorbyl palmitát (v tuku rozpustný Vitamín C). Nízká oxidační hodnota není ve srovnání se zatuchlým olejem lepší pro náš organismus, ale je také garancí toho, že nemusíme přidávat žádná umělá aromata, která by zoxidovaný olej zamaskovala. Nízká oxidace také dodává jemnou chuť, proto se dá olej pohodlně konzumovat přímo ze lžičky, lze jej přidat do jogurtu, smoothie, šejku nebo libovolného studeného jídla. Při výběru rybího oleje je proto dobré se vždy ptát na hodnotu oxidace.
DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová) jsou si velmi podobné. Rozdíl je pouze v tom, že DHA má ve svém řetězci 22 uhlíků, zatímco EPA 20 uhlíků. DHA má vlastnosti související se stavbou tkání, zatímco EPA s oxidativním stresem. Tělo je ale velice chytré - podle potřeby si DHA přetváří na EPA (stačí jen odstranit dva uhlíky). Při dostatečném příjmu DHA si tak tělo poměr mezi DHA a EPA reguluje samo. To je důležité zejména pro mozek, srdce a nervovou soustavu.
Čistý arktický MSC rybí olej existuje pouze v přírodní formě, tzv. triglyceridové formě. Přesně tak, jak se všechny Tuky vyskytují i v rybě. Příroda to vymyslela za nás, takto jsou obsažené tuky nejvíce stabilní. Proto nikdy nepoužíváme nepřírodní ethyl ester. Ethyl estery jsou nestabilní tuky s redukovanou absorpcí, vysokým rizikem oxidace a nepříjemnou chutí po konzumaci. Používají se, protože jsou snazší na produkci a levnější. Triglyceridová forma je naopak přírodní, stabilní a tělo ji dobře vstřebává.
Je zde také morální rozměr, při použití celých ryb (sardinek a ančoviček) pro olej se spotřebovává neuvěřitelné množství ryb, které by mohlo být využito pro lidskou spotřebu. Navíc se tyto ryby většinou loví na druhé straně světa, proto jsme radši, když zůstanou místním rybářům a nebo větším mořským živočichům, kteří si na nich pochutnají.
Jednou z našich nosných zásad je, že nepoužíváme jako zdroj Krill Oil a další komerční zdroje, jako je koncentrovaný rybí olej ze sardinek a ančoviček. Důvodem je důležitý fakt, že krill oil je nezbytnou potravou pro velryby. Komerční Omega 3 oleje zaměřené na kvantitu a nízkou cenu se zase vyrábí z celých pomletých ryb. Takovýto olej nemůže nikdy dostat MSC certifikaci. Věříme, že je lepší a etické produkovat olej z rybích odřezků potom, co už byly využity pro maso. Ančovičky jsou navíc opět potravou pro delfíny, lachtany, velryby a mořské ptáky.
Většina obalů našich tekutých produktů je vyrobena ze skla s minimem plastu (v papírových krabičkách). Kapslové produkty jsou zabaleny v biologicky odbouratelných (kompostovatelných) sáčcích (bez obsahu plastů) .Prášek s rybím kolagenem je zabalen v obalech z bioplastů, které jsou vyrobeny z cukrové třtiny.
Aktivní látky | v 1 želé (% RHP*) |
---|---|
Rybí olej | 800 mg |
Omega-3 DHA | 250 mg |
Omega-3 EPA | 70 mg |
Vitamín D | 5 µg (100 %**) |
*Referenční hodnota příjmu vitamínů a minerálních látek.
rybí olej, voda, sladidla (xylitol, erythritol, steviol-glykosidy), želírující látka (rybí želatina), regulátor kyselosti (citrát sodný, kyselina jablečná), zahušťovadlo arabská guma, přírodní aroma, antioxidant (kyselina askorbová), barvivo (paprikový extrakt), vitamín D (cholekalciferol)
Forma | želé bonbóny |
---|---|
Příchuť | jahoda |
Velikost balení (želé bonbóny) | 30 želé bonbónů |
Dávek v balení | 30 denních dávek |
Speciální požadavky | bez GMO, bez laktózy, bez lepku, bez umělých barviv, bez umělých sladidel |